Η εταιρεία

Μοναδικές στο είδος του σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Το κέντημα, το πλέξιμο, η δαντέλα, η παράδοση, η μόδα.

Και από τα βάθη των αιώνων περνούσαν τα μυστικά του από τη μητέρα στη κόρη και από γενιά σε γενιά φτιάχτηκαν έργα τέχνης μοναδικής ομορφιάς αποτυπώνοντας την εποχή και την ιστορία στις καλύτερές του ώρες .

Τέχνες της χαράς και της ομορφιάς γιατί εξελίχθηκαν προκειμένου να στολίσουν τις όμορφες εκδηλώσεις της ζωής .

 

Ιστορικά: Η αρχή τη δαντέλας, κάθε είδους και του κεντήματος τοποθετείται στους λαούς τη Μεσογείου πριν τον Κρητομινωικό Πολιτισμό και στην Άπω Ανατολή (Κίνα) με την ανακάλυψη του μεταξιού.

Στο χώρο του Αιγαίου από «την οικιακή οικονομία» η τέχνη πέρασε στα Αυτοκρατορικά εργαστήρια του Βυζαντίου όπου κατέληγαν τα χρυσόνημα από ατόφιο χρυσό και ασήμι και τα βαμμένα νήματα με πορφύρα, πρινοκούκι, ριζάρι, λουλάκι κλπ. Γρήγορα τα προϊόντα τους πήραν τη φήμη έργων τέχνης μεγάλης εμπορικής αξίας . Η τέχνη απλώθηκε στα παράλια του Αιγαίου και ειδικά στην Κύπρο και με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης μετανάστευσε, μαζί με τους τεχνίτες της , στην Βενετία, την Γένοβα, την Φλάνδρα, την Ραγούσα και σ’ όλες τις αναπτυσσόμενες πρωτεύουσες της Ευρώπης απ’ όπου ξεκίνησαν οι διασημότεροι οίκοι δαντέλας, κεντήματος , και μόδας για του επόμενους αιώνες.

Ερευνώντας την ιστορία βρεθήκαμε στον γοητευτικό δρόμο της υφαντικής του μεταξιού, της δαντέλας και του κεντήματος και σεβόμενοι την παράδοση και την ομορφιά τέτοιων έργων ξεκινήσαμε και εξελίξαμε μια σειρά εκδόσεων βιβλίων και σχεδίων αφιερωμένων επί τα αυτά.

Αφιερωμένα στην απλή νοικοκυρά αλλά και στην εξελιγμένη τεχνίτρια του κάθε είδους . Στην παραδοσιακή και στην μοντέρνα. Στην άνω των 20 ετών, αλλά και στην κοπελίτσα που θέλει να πει στον γοητευτικό κόσμο μιας τέχνης που ανήκει σε όλες τις κυρίες και του κυρίους της γης .