Όροι Χρήσης

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Καλώς ήλθατε στο www.periodiko-alexia.gr το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και διάθεσης των βιβλίων και προϊόντων των «ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΕΛΗΣ» και του εργαστηρίου σχεδιασμού βιοτεχνικών προϊόντων STUDIO ALEXANDER. Πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας στη διαδικτυακή μας τοποθεσία και πριν από κάθε συναλλαγή σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει προσεκτικά και αποδεχτεί τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τη χρήση των ανωτέρω σελίδων. Κάθε χρήση της σελίδας www.periodiko-alexia.gr συνεπάγεται τη ρητή και ανεπιφύλακτη συγκατάθεση και συναίνεσή σας με τους όρους αυτούς. Ειδάλλως, σε περίπτωση διαφωνίας, οφείλετε να μην κάνετε χρήση της σελίδας.

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΗΣ διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιούν μονομερώς και σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού τους καταστήματος, οι δε επισκέπτες οφείλουν να ελέγχουν, πριν από κάθε χρήση της σελίδας, για ενδεχόμενες τροποποιήσεις και εφόσον προβαίνουν στη χρήση της σελίδας, τεκμαίρεται ότι αποδέχονται τις τροποποιήσεις αυτές. Σε αντίθετη περίπτωση, οφείλουν να μην κάνουν χρήση της σελίδας.

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΗΣ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πληρότητα, την εγκυρότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα / ηλεκτρονικό κατάστημα www.periodiko-alexia.gr και που αφορούν τα παρεχόμενα προϊόντα και υπηρεσίες, με κάθε επιφύλαξη για τυχόν τεχνικά ή τυπογραφικά λάθη που έχουν προκύψει ακούσια. Επίσης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων τους και των έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της μη διαθεσιμότητάς τους.

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΗΣ δεν ευθύνονται για δόλο ή αμέλεια σε περίπτωση καθυστέρησης στην παράδοση παραγγελθέντων προϊόντων. Το ηλεκτρονικό κατάστημα p ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν τεχνικά προβλήματα παρουσιασθούν στους χρήστες όταν επιχειρούν την πρόσβαση στον εν λόγω δικτυακό τόπο ή κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε αυτόν και έχουν σχέση με τη λειτουργία ή συμβατότητα της δικής τους υποδομής με τη χρήση του δικτυακού τόπου. Επίσης οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΗΣ ουδεμία ευθύνη φέρουν για πράξεις ή παραλείψεις τρίτων και ιδιαίτερα μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα, υπηρεσίες ή και πληροφορίες που διατίθενται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΗΣ και οι συνεργάτες της καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του διαδικτυακού τους τόπου, χωρίς να εγγυώνται ότι οι λειτουργίες του ή των server του, θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλμα, απαλλαγμένες από ιούς ή άλλα παρόμοια στοιχεία.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που αναρτάται στο διαδικτυακό τόπο / ηλεκτρονικό κατάστημα www.periodiko-alexia.gr, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΕΛΗΣ και προστατεύονται κατά τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων.

Συνεπώς σας παρέχονται για προσωπική, μη εμπορική χρήση, οπότε απαγορεύεται οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, αναλογική ή ψηφιακή εγγραφή, διανομή, μεταφορά, μεταφόρτωση (downloading), μεταποίηση, μεταπώληση ή παραπλάνηση του κοινού σχετικά με τον πραγματικό παροχέα του περιεχομένου της ιστοσελίδας. Τυχόν αναπαραγωγή, επανέκδοση, downloading, ανακοίνωση, διάδοση, μετάδοση ή κάθε άλλη χρήση του περιεχομένου με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς επιτρέπεται μόνο κατόπιν προηγούμενης επικοινωνίας και γραπτής άδειας των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΕΛΗΣ, δικαιούχου των ανωτέρω πνευματικών δικαιωμάτων. Τα ονόματα, οι εικόνες, τα λογότυπα και τα διακριτικά των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΕΛΗΣ και του STUDIO ALEXANDER, το ηλεκτρονικό τους κατάστημα καθώς και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες τους, είναι κατοχυρωμένα για αποκλειστική χρήση από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΗΣ και προστατεύονται από τους ελληνικούς, κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί εμπορικών σημάτων και βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθέμιτου ανταγωνισμού. Σε κάθε περίπτωση η εμφάνιση και έκθεσή τους στην ιστοσελίδα www.periodiko-alexia.gr, δε θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

 Υποχρεώσεις Χρήστη

Ο χρήστης / επισκέπτης που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες του διαδικτυακού μας τόπου υποχρεούται, να το κάνει σύμφωνα με το νόμο, τα χρηστά ήθη και τους παρόντες όρους και να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη σε τρίτους, στη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου ή στα πνευματικά δικαιώματα των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΕΛΗΣ.

Οι χρήστες του ηλεκτρονικού μας καταστήματος αποδέχονται και δεσμεύονται ότι δε θα χρησιμοποιούν τις ιστοσελίδες του και το σήμα των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΒΕΛΗΣ για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε παράνομου, βλαβερού, απειλητικού, προσβλητικού, ενοχλητικού, συκοφαντικού, δυσφημιστικού, χυδαίου, άσεμνου ή λιβελογραφικού περιεχομένου. Κάθε τέτοια πράξη αποτελεί παραβίαση του απορρήτου, εκφράζει εμπάθεια και δύναται να προκαλέσει βλάβες σε ανήλικους με οποιονδήποτε τρόπο. Το ως άνω περιεχόμενο δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις κείμενες διατάξεις να μεταδοθεί. Επίσης, δεν επιτρέπεται να παραβιάζει κάθε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων, να περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα, που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό τη διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή παρεμπόδιση της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών, ηθελημένα ή αθέλητα, να παραβαίνει την ισχύουσα νομοθεσία και των διατάξεων αυτής και να παρενοχλεί τρίτους με οποιοδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε περιεχόμενο, ή να χρησιμοποιηθεί για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Προσωπικά Δεδομένα

Για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος www.periodiko-alexia.gr,  απαιτείται από τους χρήστες η μετάδοση κάποιων προσωπικών πληροφοριών. Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΗΣ τηρώντας πιστά τις αρχές, τους νόμους και τις διεθνείς συμβάσεις που διέπουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, λαμβάνουν όλα τα εύλογα μέτρα για την διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Επίσης δεσμεύονται ότι δεν πρόκειται να προβούν σε οποιαδήποτε αθέμιτη και χωρίς την προηγούμενη έγκρισή σας χρήση. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, ανταλλάσσει τα προσωπικά στοιχεία και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΗΣ έχουν το δικαίωμα να διατηρούν πελατολόγιο με τα στοιχεία των χρηστών και να το χρησιμοποιούν για αποστολή ενημερωτικών μηνυμάτων μέσω e-mail ή και διαφημιστικών φυλλαδίων μέσω ταχυδρομείου, εκτός αν δεν το επιθυμεί ο παραλήπτης.

Όλες οι πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες. Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή σας είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (username/e-mail) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρείτε διασφαλίζουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά σας στοιχεία.

Συμβουλή: Συνιστάται η αλλαγή του προσωπικού μυστικού κωδικού ασφαλείας (password) σε τακτά χρονικά διαστήματα για λόγους ασφαλείας. Για τη δική σας ασφάλεια θα πρέπει, επίσης, να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα. Οι κωδικοί ασφαλείας αποτελούν αποκλειστική σας ευθύνη όσον αφορά στη διατήρηση της μυστικότητας και απόκρυψής τους από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας ή διαρροής τους θα πρέπει να ενημερώσετε άμεσα τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΕΛΗΣ για να μεριμνήσουν για την ακύρωσή τους, σε διαφορετική περίπτωση δεν ευθύνονται για τη χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.